Magic Box Of Fashion

Magic Box Of Fashion

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Briggite Bardot, La femme!


Αν υπήρξε γυναίκα που να της ταιριάζει απόλυτα ο όρος «σέξυ γατούλα», τότε αυτή ακούει στο όνομα Brigitte Bardot.Άλλωστε ο όρος εφευρέθηκε ακριβώς για να περιγράψει την επί σκηνής εικόνα της!




Η Brigitte Bardot ή κατά κόσμο Be.Be γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1934 στο Παρίσι. Χυμώδης, εκφραστική και αισθησιακή στα 15 της ποζάρει για το εξώφυλλο της Elle,ενώ στα 18της πρωταγωνιστεί στην πρώτη της ταινία. Λίγο αργότερα συμμετέχει στο And God created woman ,το οποίο εκτοξεύει την δημοτικότητά της. Το μακιγιάζ- υπογραφή της και τα pencil παντελόνια της εμπνέουν στυλιστικά ακόμα και σήμερα.



Η Brigitte Bardot ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες να φόρεσαν μπικίνι, και αργότερα μαζί με τους  φίλους  της θα είναι οι πρώτοι που θα κάνουν  ηλιοθεραπεία τόπλες στο St Tropez στα τέλη της δεκαετίας του 1960 Όσο λαμπερή και αν ήταν τόσο αδύναμη και καταθλιπτική ταυτόχρονα, με πολλές απόπειρες αυτοκτονίας στο ενεργητικό της. Σήμερα φορώντας ακόμα το χαρακτηριστικό μακιγιάζ της και αφήνοντας τον χρόνο να την αγγίξει φυσικά, είναι μια ακτιβίστρια που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου