Magic Box Of Fashion

Magic Box Of Fashion

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού








Υλικά για 15 κεφτέδες
  • ½ φλιτζάνι ρεβίθια (τα οποία έχετε μουλιάσει σε νερό τουλάχιστον 12 ώρες)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι κόκκινη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ή λιωμένο σκόρδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1-2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι (ή ψίχουλα από 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί) 
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι για γεύση








Υλικά για το ντιπάκι
  • 200 γραμμαρια γιουρτι στραγγιστο
  • 1 κουταλια του γλυκου πάπρικα 
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμο λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο






Εκτέλεση

  1. Στραγγίζετε πολύ καλά τα ρεβίθια και τα περνάτε από το multi μαζί με τα υπολοιπα υλικά.
  2. Σε μπόλ βάζουμε το μείγμα μας και συμπληρώνουμε αλεύρι εως ότου ακοκτήσουμε ένα μείγμα ελαστικό που θα ξεκολλάει απο τα χέρια μας.
  3. Πλάθουμε σε μπαλάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
  4. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ντίπ Γιαουρτίου

Σε μπόλ χτυπάμε το γιαούρτι να αφρατεψεί και προστέτουμε αλάτι, πάπρικα, φρέσκο κρεμμυδάκι, το ελαιόλάδο και το χυμό λεμονιού.Σερβίρουμε αμέσως. 

Καλή όρεξη!!!



Πρόταση σερβιρίσματος












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου